Automotive Window Tinting Shop in Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia by Ticgard Commercial Building Window Tinting Service in Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia by Ticgard Home Window Tinting Service in Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia by Ticgard House Window Tinting Service in Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia by Ticgard

Kepong Window Tinting Service

Jenis tinted Rumah dan Pejabat

Ticgard Windows Tint Services Shop in Kepong, Selayang, Kuala Lumpur, Malaysia (10)
Ticgard-Windows-Tint-Services-Shop-in-Kepong-Selayang-Kuala-Lumpur-Malaysia-4

Terdapat pelbagai jenis rumah tinted yang boleh dicari oleh pembeli untuk mencari tingkap rumah atau pejabat. Sejajar dengan itu, pastikan bahawa pilihan warna yang sesuai memenuhi pilihan atau kehendak pelanggan. Teliti setiap jenis filem yang dirakam di bawah untuk mengetahui kelebihan dan susunan apa yang terbaik untuk anda. Kami telah menggabungkan jumlah keseluruhan yang dikenali dengan jenis filem dan kami menggambarkannya dalam suasana yang ringkas dan ringkas untuk anda. Antara jenis warna yang dapat diakses di pasar adalah seperti berikut:

Jenis tinted – Filem Kawalan Haba

Begitu juga yang dibawa adalah pembuangan haba (Heat Rejection – HR) dan tenaga berorientasikan matahari (Solar Energy). Sesuai untuk menghiris panas hingga 97%. Filem ini diperkenalkan di dalam tingkap kaca untuk mengurangi ukuran sinar inframerah (Penolakan Inframerah), mengurangi lintasan cahaya, menolak bahagian panas dan mencegah berlalunya cahaya (UV) melalui tingkap kaca.

Kawasan dalam struktur, bahagian dalam, bilik atau tingkap yang langsung mendapat cahaya siang, akan menjadikan suhu di ruang meningkat dengan ketara dan cepat. Dengan penggunaan filem ini, pelanggan dapat menurunkan panas masuk dan secara bersamaan masih memiliki pilihan untuk mengambil bagian dalam sinar siang. Pembahagi, penutup lantai, pantri dan perabot lain juga dapat diselamatkan dari bahaya yang disebabkan oleh cahaya siang.

Jenis tinted – Filem Kawalan Silau

Jika tidak disebut Glare Film dan filem ini mengurangkan cahaya silau yang disebabkan oleh sinar yang menyebar melalui kaca, sesuai dengan kesejahteraan, keamanan dan kekuatan mata dari bahaya yang disebabkan oleh cahaya yang datang dari ruang luar pantulan. Menjadikan pandangan lebih senang apabila melihat alat elektronik, misalnya TV di kawasan yang mendapat cahaya tinggi.

Ticgard-Windows-Tint-Services-Shop-in-Kepong-Selayang-Kuala-Lumpur-Malaysia-4
Ticgard-Windows-Tint-Services-Shop-in-Kepong-Selayang-Kuala-Lumpur-Malaysia-4

Lazimnya, tindakan pengembangan ruang rumah, untuk menentukan kawasan bilik keluarga atau kawasan menonton TV, sering kali berada di dekat cermin atau pintu masuk gelangsar. Ini menyebabkan pengumpulan cahaya dari sumber luar sangat tinggi pada siang hari. Filem seperti ini akan membantu anda mengatasi masalah ini.

Jenis Rumah tinted – Filem Reflektif

Filem pintar ini (Reflective Film) ketika diperkenalkan di pintu masuk gelongsor atau kawasan tetingkap mana pun, akan menjadikannya seperti cermin yang mempunyai idea pantulan gambar. Filem ini mempunyai sifat pintar, tetapi pada masa yang sama mempunyai sifat pemotongan haba dan pemotongan UV.

Ketika diperkenalkan di tingkap rumah atau pejabat, keamanan ruang dalam struktur dapat dijaga dari perspektif orang buangan dan meningkatkan lagi kesejahteraan pelanggan pada siang hari.

Harus diperhatikan bahawa pada siang hari, orang yang tidak disentuh tidak dapat menyelidiki bahagian dalam. Sekitar waktu petang, filem ini berfungsi ke belakang jika ruang dalamannya adalah sumber cahaya dan jelas keadaan dalamannya lebih cemerlang (berubah menjadi mata air cahaya) kerana keadaan malam.

Ticgard-Windows-Tint-Services-Shop-in-Kepong-Selayang-Kuala-Lumpur-Malaysia-4

Jenis Rumah tinted – Filem Frosted

Filem ini bertujuan untuk memberi kesan ‘kaca warna-warni’ di mana ia sangat sesuai untuk perlindungan tambahan kepada pelanggan. Diperkenalkan secara berkala pada tingkap kaca di dapur rumah, cermin lurus di ruang kerja, pintu masuk kaca dari tempat kerja dan restoran, pintu masuk gelongsor dan tandas. Menjadikan tingkap kaca sederhana berkabut dan kelihatan kabur. Kesan hentaman ini berlaku dalam dua cara, khususnya di ruang di dalam dan lebih jauh lagi ruang di luar tingkap.

Jenis tinted Rumah – Filem Frosted Corak (Hiasan)

Filem ini boleh dipanggil semi-protection di mana ia benar-benar menggunakan kesan kaca putih dan mempunyai rancangan yang sangat indah di atasnya. Bergantung pada rancangan yang dapat diakses oleh setiap penyedia yang memberikannya dan dengan andaian anda perlu menunjukkannya, jumlah contoh yang dapat diakses terlalu banyak (tanpa had).

Dengan cara ini, itu adalah antara jenis filem yang boleh diakses untuk cermin tingkap rumah dan pejabat. Tentukan keputusan yang ideal sebelum membeli atau mengambil pentadbiran tetingkap tinted untuk rumah, kedai atau tempat perniagaan anda dengan alasan bahawa kos tingkap tinted untuk rumah / pejabat tidak sederhana. Harganya boleh memakan banyak ringgit kerana bergantung pada ukuran cermin dan juga jenis filem yang dipilih.

Rumah dan Bangunan tinted – Lembah Klang Kuala Lumpur. Mempertimbangkan untuk mendapatkan sokongan tinted untuk menghiburkan ruang dalam? Hubungi kami untuk petikan.

CARE GARD TINT SPECIALIST

TICGARD® Kepong Centre
41, Jalan Metro Perdana Timur 1,
Taman Usahawan, Kepong,
52100 Kuala Lumpur.
Phone: 016-229 8543
Website: https://www.ticgard.com.my

Ticgard-Windows-Tint-Services-Shop-in-Kepong-Selayang-Kuala-Lumpur-Malaysia-4

Map: https://goo.gl/maps/CPTseZD4pnsxJrS18

Facebook: https://www.facebook.com/ticgardkepong

Facebook Ticgard Selayang: : https://www.facebook.com/ticgard

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCjNTIIb-1ldIbHbk_x0XZ7w

Blog: https://windowstintingservices.blogspot.com/2021/07/window-tinting-service-for-home-office.html

Google Listing: https://local.google.com/place?id=5071180968871043369&use=posts&lpsid=534682361016844556

Pakar Pemasangan Tinted bangunan Malaysia